Όμιλος Φιλαναγνωσίας - Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

Χάνομαι, γιατί... διαβάζω!

Είμαστε μια παρέα που διαβάζει μανιωδώς βιβλία, αλλά που και που έχει όρεξη να σερφάρει στον ωκεανό του διαδικτύου.
Όπου "βρέχει" βιβλία, εμείς εκεί, να κολυμπάμε με μόνο σωσίβιο την αναγνωστική μας τρέλα.
Είμαστε παιδιά έτοιμα για ανάγνωση, τρελοί αναγνώστες, βιβλιοκυνηγοί.
Και όπου δείτε βιβλιο-ταραχή, εκεί θα μας βρείτε: μάλλον στον φιλόξενο χώρο μιας βιβλιοθήκης ή στη δική μας γωνιά,
στη δική μας Χώρα των θαυμάτων, στη λέσχη μας.

Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων
Όμιλος Φιλαναγνωσίας 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20, 2020-21

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Γιώτα Φώτου - Κώδικας 99

 Από τη σειρά “Παιδική Λογοτεχνία” των εκδόσεων Ψυχογιός κυκλοφορεί το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο της Γιώτας Φώτου με τίτλο “Κώδικας 99”. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου τοποθετείται το 2012 και γνώρισε πολλές ανατυπώσεις, πράγμα το οποίο μαρτυρά τη μεγάλη εκδοτική του επιτυχία.
Πρόκειται για ένα βιβλίο εφηβικής λογοτεχνίας, στο οποίο διαδραματίζεται η ιστορία του Γιάννη, ενός μαθητή της τρίτης τάξης του Γυμνασίου και των στενών του φίλων. Πιο συγκεκριμένα, τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε μία γειτονιά της Λάρισας και ειδικότερα στο σχολείο και στις περιοχές γύρω από αυτό. Κάποια στιγμή, ο Γιάννης λαμβάνει ένα μυστηριώδες e-mail, που εμπεριέχει κρυπτογραφημένη τη λύση ενός γρίφου σε μορφή πίνακα, τον οποίο είχε αναθέσει στην τάξη ο καθηγητής της Φυσικής. Αποκρυπτογραφώντας το γρίφο, ο πρωταγωνιστής τη υπόθεσης εμπλέκεται σε συναισθηματικές περιπέτειες με μια συμμαθήτρια του, η οποία ήταν η κύρια υπεύθυνη για την κρυπτογράφηση της λύσης του γρίφου. Πώς θα αντιμετωπίσει ο ήρωάς μας τα πρωτόγνωρα γι’ αυτόν συναισθήματα, την ώρα που είναι έτοιμος να ανακοινώσει τη λύση του γρίφου;
Ο λόγος για τον οποίο το βιβλίο έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για μένα είναι το γεγονός ότι τίθεται με πολύ απολαυστικό τρόπο το ζήτημα της αποκωδικοποίησης όχι μόνο δύσκολων προβλημάτων της μαθητικής ζωής, αλλά κυρίως το ζήτημα της ερμηνείας συμπεριφορών και συναισθημάτων σε όλο το φάσμα της κοινωνικής μας ζωής. Η συγγραφέας επίσης πάει ένα βήμα παραπέρα, θέτοντας το πρόβλημα των κανόνων και των συμπεριφορών που προκαλούν εξωτερικοί παράγοντες και κάνουν τη ζωή μας δύσκολη, ιδίως όταν δεν τους αποδεχόμαστε με ευκολία.

Συνοψίζοντας, συνιστώ ανεπιφύλακτα το συναρπαστικό αυτό βιβλίο. Θα σας ενθουσιάσει με την υπέροχη γραφή και την ανατρεπτική του πλοκή. 



1 σχόλιο: