Όμιλος Φιλαναγνωσίας - Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

Χάνομαι, γιατί... διαβάζω!

Είμαστε μια παρέα που διαβάζει μανιωδώς βιβλία, αλλά που και που έχει όρεξη να σερφάρει στον ωκεανό του διαδικτύου.
Όπου "βρέχει" βιβλία, εμείς εκεί, να κολυμπάμε με μόνο σωσίβιο την αναγνωστική μας τρέλα.
Είμαστε παιδιά έτοιμα για ανάγνωση, τρελοί αναγνώστες, βιβλιοκυνηγοί.
Και όπου δείτε βιβλιο-ταραχή, εκεί θα μας βρείτε: μάλλον στον φιλόξενο χώρο μιας βιβλιοθήκης ή στη δική μας γωνιά,
στη δική μας Χώρα των θαυμάτων, στη λέσχη μας.

Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων
Όμιλος Φιλαναγνωσίας 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20, 2020-21

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Χάραξε το σημάδι

Το βιβλίο "Χάραξε το σημάδι" είναι το νεότερο βιβλίο της Βερόνικα Ροθ, συγγραφέα της πολυδιαβασμένης τριλογίας της Απόκλισης, είναι ένα βιβλίο το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους όσους αγαπάνε τα βιβλία επιστημονική φαντασίας!
Η ιστορία διαδραματίζεται στο μέλλον, σε ένα φανταστικό γαλαξία όπου οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδεύουν εύκολα από τον έναν πλανήτη στον άλλο. Ταυτόχρονα, τον γαλαξία αυτό διατρέχει το Ρεύμα, ένα είδος ενέργειας που δίνει σε όλους τους ανθρώπους από ένα ιδιαίτερο χάρισμα, αλλά καθορίζει και τις μοίρες τους. Στον πλανήτη που ξεκινούν όλα ζουν δύο διαφορετικοί πολιτισμοί. Οι Θούβε, ένας φιλειρηνικός λαός, και οι Σοτέτ, πολεμοχαρείς και "βάρβαροι". 
Στους Θούβε γεννιέται ένα αγόρι με ένα ιδιαίτερο χάρισμα, ο Άκος, το οποίο όμως συνοδεύεται και από μία κατάρα. Το ίδιο συμβαίνει και στην βασιλική οικογένεια των Σοτέτ. Η πριγκίπισσα Σάιρα, αν και ζει μέσα στα πλούτη αναγκάζεται να υποφέρει εξαιτίας του χαρίσματος της, το οποίο εκμεταλλεύεται ο τύραννος αδερφός της. Όταν όμως ο Άκος πιάνεται αιχμάλωτος των Σοτέτ τα πράγματα αλλάζουν. Οι δύο νέοι ερωτεύονται και προσπαθούν όχι μόνο να γλιτώσουν από τον τυραννικό αδερφό της Σάιρα, αλλά και από την ίδια τους τη μοίρα.
Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο... Σ’ έναν πλανήτη όπου δεσπόζουν η βία και η εκδίκηση, σ’ έναν γαλαξία όπου κάποιοι ευνοούνται από τη μοίρα, όλοι αναπτύσσουν ένα χάρισμα ρεύματος, μια μοναδική δύναμη που μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον. Ενώ οι περισσότεροι επωφελούνται από αυτό το χάρισμα, o Άκος και η Σάιρα παραμένουν ευάλωτοι στον έλεγχο των άλλων. Μπορούν, άραγε, να απαιτήσουν πίσω τη μοίρα και τη ζωή τους και να αποκαταστήσουν την ισορροπία των δυνάμεων σ’ αυτόν τον κόσμο; Η Σάιρα είναι αδερφή ενός βίαιου τυράννου που κυβερνάει τον λαό των Σοτέτ. Το χάρισμα ρεύματος της Σάιρα της δίνει πόνο και δύναμη – κάτι που εκμεταλλεύεται ο αδερφός της χρησιμοποιώντας τη για να βασανίζει τους εχθρούς του. Αλλά η Σάιρα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια λεπίδα στο χέρι του αδερφού της: είναι αποφασιστική, γρήγορη και πολύ πιο έξυπνη απ’ όσο νομίζει εκείνος.Ο Άκος προέρχεται από το ειρηνικό έθνος των Θούβε και η πίστη του στην οικογένειά του είναι απεριόριστη. Παρόλο που προστατεύεται από το ασυνήθιστο χάρισμά του, όταν συλλαμβάνεται μαζί με τον αδερφό του από τον εχθρικό στρατό των Σοτέτ, είναι αποφασισμένος να τον σώσει με κάθε τίμημα. Όταν ο Άκος εισβάλλει στον κόσμο της Σάιρα, η εχθρότητα ανάμεσα στους δύο λαούς και στις οικογένειες φαίνεται απροσπέλαστη. Πρέπει να αποφασίσουν αν θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλο για να επιβιώσουν ή θα καταστραφούν.

4 σχόλια:

  1. Ακούγεται υπέροχο!Φυσικά και θα το διαβάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακούγεται τέλειο!Θέλω πάρα πολύ να το διαβάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιπέτεια του φανταστικού, ok, όλα έχουν ένα βαθύτερο νόημα, έστω ότι το καλό μπορεί να θριαμβεύσει, ακόμη κι αν μόνο δύο άνθρωποι στον κόσμο παλέψουν γι'αυτό...
    Εντελώς τυχαίο, αλλά και αξιοσημείωτο ότι το όνομα του ήρωα στα αρχαία ελληνικά σημαίνει "θεραπεία" (τὸ ἄκος)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή