Όμιλος Φιλαναγνωσίας - Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

Χάνομαι, γιατί... διαβάζω!

Είμαστε μια παρέα που διαβάζει μανιωδώς βιβλία, αλλά που και που έχει όρεξη να σερφάρει στον ωκεανό του διαδικτύου.
Όπου "βρέχει" βιβλία, εμείς εκεί, να κολυμπάμε με μόνο σωσίβιο την αναγνωστική μας τρέλα.
Είμαστε παιδιά έτοιμα για ανάγνωση, τρελοί αναγνώστες, βιβλιοκυνηγοί.
Και όπου δείτε βιβλιο-ταραχή, εκεί θα μας βρείτε: μάλλον στον φιλόξενο χώρο μιας βιβλιοθήκης ή στη δική μας γωνιά,
στη δική μας Χώρα των θαυμάτων, στη λέσχη μας.

Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων
Όμιλος Φιλαναγνωσίας 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20, 2020-21

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Όλος ο κόσμος στα χέρια σου

Περιληψη του βιβλίου "Όλος ο κόσμος στα χερια σου" της Τζέννιφερ Νίβεν


Η Λίμπυ Στράουτ είναι το κορίτσι που έγινε κάποτε γνωστό ως «Η πιο χοντρή έφηβη της Αμερικής». Κανείς όμως δεν μπήκε στ ον κόπο να δει πέρα από τα κιλά της, να εξετάσει τους λόγους που έφτασε να ζυγίζει 297 κιλά! Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της μητέρας της, η Λίμπυ είχε κλειστεί στο σπίτι της προσπαθώντας να διαχειριστεί τη θλίψη της αλλά και να δει τι θα κάνει με τον εύθραυστο πατέρα της. Τώρα όμως, έχοντας ήδη χάσει 137 κιλά, νιώθει έτοιμη για το λύκειο, για καινούριες φιλίες, για τον έρωτα και για κάθε ευκαιρία που έχει να της προσφέρει η ζωή.
Ο Τζακ Μάσλιν είναι ένα αγόρι πολύ αγαπητό, που μοιάζει να το γνωρίζουν όλοι! Ή έτσι νομίζουν τουλάχιστον, γιατί ο Τζακ έχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: εξαιτίας μιας εγκεφαλικής δυσλειτουργίας, δεν μπορεί να αναγνωρίσει ούτε τα πιο οικεία του πρόσωπα! Μπορεί λοιπόν να καταφέρνει να ξαναφτιάξει και να επαναπρογραμματίσει οποιοδήποτε μηχάνημα, αλλά δυσκολεύεται να κατανοήσει τη λειτουργία του ίδιου του του μυαλού…
Όταν η Λίμπυ και ο Τζακ μπλέκονται σε ένα σκληρό εφηβικό παιχνίδι, καταλήγουν στην ομάδα συμβουλευτικής του σχολείου. Η Λίμπυ είναι θυμωμένη με τον Τζακ και ο Τζακ νιώθει τύψεις από τη μία για την πράξη του, αλλά και θυμό για τη Λίμπυ. Όμως, όσο περισσότερο χρόνο περνάνε μαζί, τόσο λιγότερη μοναξιά νιώθουν γιατί, μερικές φορές, όταν γνωρίζεις κάποιον, αναγκάζεσαι να γνωρίσεις και τον εαυτό σου, και τότε μπορεί να αλλάξει ο κόσμος. Ο δικός σου και του άλλου.

Πηγή: i-read.i-teen

15 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον, μου κίνησε την περιέργεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα πάρα πολύ να το διαβάσω!Φαίνεται υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα ενδιαφέρον θέμα: πώς ένας νέος, για να αντιδράσει σε μια αρνητική κατάσταση ή στην αδιαφορία των άλλων, καταλήγει να κάνει κακό στον εαυτό του!
    Πάντως, αν σας ενδιαφέρουν οι ιστορίες με ήρωες που διαφέρουν, ίσως να ρίξετε μια ματιά και στο "Μουσείο των αποξηραμένων συναισθημάτων"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ, θα το διαβάσω!!

      Διαγραφή
    2. Ο Όμιλός μας έχει ένα αντίτυπο από την περσινή δωρεά του Ιδρ. Λασκαρίδη, οπότε, όποιος θέλει να διαβάσει το "Μουσείο των αποξηραμένων συναισθημάτων" μπορεί να το δανειστεί!

      Διαγραφή
  4. το βιβλίο αυτό κινεί την περιέργεια του αναγνώστη και ακούγεται πολύ καλό. Επίσης το προτεινόμενο βιβλίο " Μουσείο των αποξηραμένων συναισθημάτων, μόνο από τον τίτλο καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για ένα βιβλίο με πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Θα ήθελα να διαβάσω και τα δύο πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή