Όμιλος Φιλαναγνωσίας - Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

Χάνομαι, γιατί... διαβάζω!

Είμαστε μια παρέα που διαβάζει μανιωδώς βιβλία, αλλά που και που έχει όρεξη να σερφάρει στον ωκεανό του διαδικτύου.
Όπου "βρέχει" βιβλία, εμείς εκεί, να κολυμπάμε με μόνο σωσίβιο την αναγνωστική μας τρέλα.
Είμαστε παιδιά έτοιμα για ανάγνωση, τρελοί αναγνώστες, βιβλιοκυνηγοί.
Και όπου δείτε βιβλιο-ταραχή, εκεί θα μας βρείτε: μάλλον στον φιλόξενο χώρο μιας βιβλιοθήκης ή στη δική μας γωνιά,
στη δική μας Χώρα των θαυμάτων, στη λέσχη μας.

Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων
Όμιλος Φιλαναγνωσίας 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20, 2020-21

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Επιλογή βιβλίου για ανάγνωση στις διακοπές

   Στη συνάντησή μας την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου επιλέξαμε για ανάγνωση στις διακοπές το πρώτο βιβλίο του Τζον Γκριν, Αναζητώντας την Αλάσκα (εκδ. Λιβάνη 2014). Το βιβλίο δημοσιεύτηκε το 2005, αλλά μεταφράστηκε στα ελληνικά μόλις φέτος, μετά την πρόσφατη επιτυχία του τελευταίου έργου του συγγραφέα, που τόσες φορές το έχουμε αναφέρει στις συζητήσεις μας (Το λάθος αστέρι). Καλή ανάγνωση!

Υπόθεση (από την ελληνική έκδοση): Ο Μάιλς Χάλτερ γοητεύεται από τα τελευταία λόγια φημισμένων ανθρώπων... κι έχει κουραστεί από την ασφαλή ζωή στο σπίτι του. Φεύγει οικότροφος για το Κάλβερ Κρικ προκειμένου να αναζητήσει αυτό που ο ετοιμοθάνατος ποιητής Φρανσουά Ραμπελέ ονόμασε το Μεγάλο Ίσως. Πολλά περιμένουν τον Μάιλς εκεί, ανάμεσα στα οποία και η Αλάσκα Γιανγκ. Ευφυής, αστεία, μπερδεμένη και θανατηφόρα σέξι, η Αλάσκα θα παρασύρει τον Μάιλς στο λαβύρινθό της και θα τον εκσφενδονίσει προς το Μεγάλο Ίσως.

Μια ιστορία για εφήβους... που αναζητούν το μεγάλο ίσως... ή τη δική τους Αλάσκα...

Όταν οι ενήλικες λένε: "Οι έφηβοι νομίζουν ότι είναι ανίκητοι", μ' αυτό το πονηρό, ηλίθιο χαμόγελο στα πρόσωπά τους, δεν ξέρουν πόσο δίκιο έχουν. Δεν μπορούμε ποτέ να νιώθουμε αβοήθητοι, γιατί ποτέ δεν μπορούμε να πληγωθούμε ανεπανόρθωτα.
Νομίζουμε ότι είμαστε ανίκητοι, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ...

 
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
  • Αν κι εσάς σας ενδιαφέρουν τα τελευταία λόγια διασήμων... (με την προϋπόθεση ότι γνωρίζετε αγγλικά): εδώ.
  • Αν το βιβλίο σας προκάλεσε το ενδιαφέρον και θέλετε να διαπιστώσετε αν πράγματι προσέξατε τις σημαντικές λεπτομέρειες, δοκιμάστε κάποια κουίζ (στα αγγλικά και πάλι - είμαστε διαθεματικός όμιλος μάλλον...).
  • Τέλος, μιας και το βιβλίο θίγει ιδιαίτερα εύγλωττα τις καταχρήσεις στις οποίες είναι επιρρεπείς οι έφηβοι, είναι χρήσιμο να μελετήσετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες του αλκοόλ, καθώς και για τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος.

1 σχόλιο: