Όμιλος Φιλαναγνωσίας - Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

Χάνομαι, γιατί... διαβάζω!

Είμαστε μια παρέα που διαβάζει μανιωδώς βιβλία, αλλά που και που έχει όρεξη να σερφάρει στον ωκεανό του διαδικτύου.
Όπου "βρέχει" βιβλία, εμείς εκεί, να κολυμπάμε με μόνο σωσίβιο την αναγνωστική μας τρέλα.
Είμαστε παιδιά έτοιμα για ανάγνωση, τρελοί αναγνώστες, βιβλιοκυνηγοί.
Και όπου δείτε βιβλιο-ταραχή, εκεί θα μας βρείτε: μάλλον στον φιλόξενο χώρο μιας βιβλιοθήκης ή στη δική μας γωνιά,
στη δική μας Χώρα των θαυμάτων, στη λέσχη μας.

Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων
Όμιλος Φιλαναγνωσίας 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20, 2020-21

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Μείνε εκεί που είσαι και μετά φύγε

   "Μείνε εκεί που είσαι και μετά φύγε" του Τζον Μπόιν (εκδ. Ψυχογιός 2014), είναι το βιβλίο που επιλέξαμε για ανάγνωση γι' αυτόν τον μήνα. Ας ξεκινήσουμε με την υπόθεση, όπως παρουσιάζεται στο οπισθόφυλλο της ελληνικής έκδοσης, και με ένα σύντομο προωθητικό βιντεάκι που φτιάχτηκε για το βιβλίο:

Τη μέρα που ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο πατέρας του Άλφι ορκίστηκε ότι δε θα πήγαινε στο μέτωπο – αλλά την αμέσως επόμενη μέρα έσπασε τον όρκο του. Τέσσερα χρόνια μετά, ο Άλφι δεν ξέρει τίποτε άλλο για τον μπαμπά του εκτός του ότι είναι σε μια ειδική, μυστική αποστολή. 
Μια μέρα, ενώ γυαλίζει παπούτσια στον σταθμό του Κινγκς Κρος στο Λονδίνο, ο Άλφι βλέπει το όνομα του πατέρα του σε μια δέσμη από χαρτιά που ανήκει σ’ έναν στρατιωτικό γιατρό. Συνειδητοποιεί ότι είναι κλεισμένος σ’ ένα νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με περίεργα συμπτώματα. Ο Άλφι είναι αποφασισμένος να σώσει τον πατέρα του απ’ αυτό το παράξενο μέρος… 

Μια συγκινητική ιστορία που θα κερδίσει τις καρδιές των νεαρών αναγνωστών.Πληροφορίες για τον συγγραφέα μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα του (στα αγγλικά), ενώ ένα σύντομο βιογραφικό του μπορείτε να δείτε εδώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εικονογραφημένο μήνυμα ανθρωπιάς και ελπίδας σε καιρούς πολέμων, σε μια επιλογή από σαράντα φωτογραφίες.

1 σχόλιο: