Όμιλος Φιλαναγνωσίας - Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

Χάνομαι, γιατί... διαβάζω!

Είμαστε μια παρέα που διαβάζει μανιωδώς βιβλία, αλλά που και που έχει όρεξη να σερφάρει στον ωκεανό του διαδικτύου.
Όπου "βρέχει" βιβλία, εμείς εκεί, να κολυμπάμε με μόνο σωσίβιο την αναγνωστική μας τρέλα.
Είμαστε παιδιά έτοιμα για ανάγνωση, τρελοί αναγνώστες, βιβλιοκυνηγοί.
Και όπου δείτε βιβλιο-ταραχή, εκεί θα μας βρείτε: μάλλον στον φιλόξενο χώρο μιας βιβλιοθήκης ή στη δική μας γωνιά,
στη δική μας Χώρα των θαυμάτων, στη λέσχη μας.

Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων
Όμιλος Φιλαναγνωσίας 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20, 2020-21

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Jacob Burnett, "Stop learning, start thinking and creating"

Καλή χρονιά, παιδιά! 
Η ομάδα του Ομίλου Φιλαναγνωσίας όλο και μεγαλώνει, οπότε πρώτα απ' όλα να καλωσορίσουμε τα νέα μέλη και να ευχηθούμε μια δημιουργική και ευχάριστη πορεία στον όμιλό μας και για φέτος!

Στην τελευταία μας συνάντηση είχαμε ορίσει ως καλοκαιρινό ανάγνωσμα το βιβλίο της Κριστίν Μπαρνέτ, Το αγόρι που μιλούσε με τους πλανήτες

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία ενός παιδιού θαύματος, του Τζέικομπ Μπαρνέτ, που διαγνώστηκε σε πολύ μικρή ηλικία με σύνδρομο άσπεργκερ και αργότερα και με αυτισμό. Παρόλο που όλοι οι ειδικοί αμφέβαλλαν αν θα κατόρθωνε κάποτε να διαβάσει ένα απλό κείμενο ή να επικοινωνήσει απλώς με το περιβάλλον του, τελικά κατέληξε να "δουλεύει" στην ηλικία των 10 ετών ως ερευνητής Φυσικής Συμπυκνωμένης Ύλης στο IUPUI (Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης) και να γράφει πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα! Κι όλα αυτά χάρη στην αγάπη, την επιμονή και την υποστήριξη της οικογένειάς του. 

Ο Τζέικομπ έχει φωτογραφική μνήμη και IQ 170, μεγαλύτερο από το εκτιμώμενο του Einstein, ήδη στα 13 του είχε εκδώσει μια επιστημονική εργασία και σήμερα, δεκαοχτάχρονος πια, έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του και εκπονεί διδακτορική διατριβή στη Θεωρητική Φυσική.

Δείτε λοιπόν πώς ο Τζέικομπ σε ηλικία 14 ετών αντιλαμβανόταν την ιστορία της σύγχρονης επιστήμης!!Επίσης, όποιος ενδιαφέρεται για το θέμα των χαρισματικών παιδιών, θα μπορούσε να παρακολουθήσει την ταινία ελβετικής παραγωγής του Φρέντι Μίρερ Vitus (2006), με θέμα ένα χαρισματικό παιδί-βιρτουόζο του πιάνου (trailer).

1 σχόλιο:

  1. Είναι φοβερό πως ένα παιδί με τέτοιο πρόβλημα καταφέρνει,με τη βοήθεια της μητέρας του, να γίνει ευφυΐα...
    Αξίζει να το διαβάσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή