Όμιλος Φιλαναγνωσίας - Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

Χάνομαι, γιατί... διαβάζω!

Είμαστε μια παρέα που διαβάζει μανιωδώς βιβλία, αλλά που και που έχει όρεξη να σερφάρει στον ωκεανό του διαδικτύου.
Όπου "βρέχει" βιβλία, εμείς εκεί, να κολυμπάμε με μόνο σωσίβιο την αναγνωστική μας τρέλα.
Είμαστε παιδιά έτοιμα για ανάγνωση, τρελοί αναγνώστες, βιβλιοκυνηγοί.
Και όπου δείτε βιβλιο-ταραχή, εκεί θα μας βρείτε: μάλλον στον φιλόξενο χώρο μιας βιβλιοθήκης ή στη δική μας γωνιά,
στη δική μας Χώρα των θαυμάτων, στη λέσχη μας.

Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων
Όμιλος Φιλαναγνωσίας 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20, 2020-21

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019

Με οικογένεια

Το βιβλίο του Έκτορα Μαλό "Με οικογένεια" αναφέρεται στη ζωή ενός κοριτσιού της Περίνας, να επιβιώσει από τις δυσκολίες της ζωής της. Η οικογένειά της αντιμετωπίζει μεγάλη οικονομική δυσκολία και δουλεύουν όλοι μαζί στο δρόμο και φωτογραφίζουν τους τουρίστες με μια φωτογραφική μηχανή, πάνω σε μια άμαξα.
Σε λίγο καιρό ο πατέρας της πεθαίνει. Η μητέρα της και η ίδια προσπαθούν να επιβιώσουν και να πάνε στη Γαλλία, όπου εκεί βρίσκεται η οικογένεια του πατέρα της. Όμως, στην προσπάθειά τους να πάνε εκεί η μητέρα της αρρωσταίνει βαριά. Η Περίνα έχει να αντιμετωπίσει ακόμα ένα πρόβλημα.
Τα λεφτά δεν τους φτάνουν ούτε για να μείνουν σε ξενοδοχείο, έτσι παρκάρουν την αμαξά τους σε μια μεριά και περνάνε εκεί αρκετό διάστημα. Η μητέρα της πεθαίνει και αυτή. Η Περίνα συνεχίζει μόνο της τον δρόμο προς τη Γαλλία και τέλος φτάνει στην βιομηχανία του παππού της.Ο παππούς της δεν κατάλαβε ότι η Περίνα είναι η εγγονή του και έτσι η Περίνα δουλεύει για τον παππού της. Τέλος, η Περίνα μιλάει στον παππού της και ζουν για πάντα μαζί.

2 σχόλια:

  1. Τι μου θυμίσατε... Είτε "Με..." είτε "Χωρίς..." Οικογένεια, πολλά δάκρυα μου είχαν προκαλέσει και τα δύο αυτά βιβλία στην παιδική μου ηλικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή